Veelgestelde vragen

Waar is Modern Romance?
De trouwboetiek is gevestigd op Albertus Perkstraat 5 in Hilversum. Het ligt op 12 minuten loopafstand van Centraal Station Hilversum.

Waar kan ik parkeren?
Er zijn voldoende parkeergelegenheden in de buurt van de boetiek. Op 5 minuten loopafstand bevindt parkeergarage City Parking (Noordse Bosje 19-21).

Moet ik een afspraak maken?
We streven naar een fijne beleving waarbij we je onze volledige aandacht kunnen geven. Om dit mogelijk te maken werken wij alleen op afspraak. Maak een afspraak op deze pagina: www.modernromance.nl/maak-een-afspraak. 

Wanneer start ik met het zoeken naar een trouwjurk?
De perfecte tijd om dé trouwjurk te vinden is 8 tot 12 maanden voor je trouwdag.

Wat zijn de levertijden van de trouwjurken?
Onze trouwjurken hebben een levertijd van 4 tot 6 maanden (verschilt per designer). Houdt er rekening mee dat het 4-10 weken kan duren om je trouwjurk te vermaken (afhankelijk van de drukte).

Is het niet gelukt om de trouwjurk op tijd te vinden? Gelukkig bieden de meeste designers ‘rush-order’ opties aan om jouw trouwjurk sneller te kunnen leveren. Vraag ons naar mogelijkheden.

Wanneer komt de nieuwe collectie binnen?
Er is bij ons geen vast moment in het jaar wanneer er een nieuwe collectie binnen komt. Iedere maand krijgen wij een aantal nieuwe trouwjurken binnen en gaan een aantal trouwjurken uit de collectie. Op deze manier houden wij onze collectie up-to-date. Ben je verliefd op een specifieke trouwjurk? Wacht dan niet te lang met het passen van deze jurk.

Hoeveel personen kan ik meenemen?
Onze boetiek is erop ingericht dat een entourage van 3 personen er relaxed bij kunnen zitten. De meeste bruiden nemen 1-3 personen mee naar de pasafspraak en uit onze ervaring is dit aantal ook het fijnst voor de bruid. Wanneer je een kleine entourage meeneemt, zal het makkelijker zijn om je eigen mening te vormen en de trouwjurk te kiezen die jij zelf het mooist vindt.

Wil je meer personen meenemen? Je kunt bij het maken van een afspraak bij de opmerkingen aangeven hoeveel extra personen je mee wil nemen. Gouden tip: Neem de personen mee die jouw stijl en jouw wensen goed kennen.

Hoe verloopt een pasafspraak?
In onze boetiek krijg je tijdens de afspraak volledig de aandacht van onze bridal styliste. Je vertelt over jouw stijl en jouw wensen. Samen wordt er een mooie selectie trouwjurken gemaakt. Deze trouwjurken ga je vervolgens passen en onze styliste zal je helpen met het aan- en uittrekken van de trouwjurken. Heb je dé droomjurk gevonden? Dan wordt dat natuurlijk gevierd met bubbels!

Wat moet ik dragen naar de afspraak?
Wij adviseren om naadloos en huidkleurig ondergoed te dragen. Om te voorkomen dat er vlekken op de jurken komen, vragen we je om je make-up zo natuurlijk mogelijk te houden.

Found the dress? Hoe gaat het nu verder?
Gefeliciteerd met het vinden van dé jurk! De trouwjurk wordt bij de designer besteld in de maat die het beste bij jou past. Wanneer de trouwjurk bij ons is geleverd, nemen wij via de mail contact op voor het maken van een afspraak met onze coupeuse team. Wanneer mogelijk vindt de eerste afspraak 10-12 weken voor de bruiloft plaats. Bij deze afspraak wordt je trouwjurk op je lijf afgespeld. Onze coupeuse team gaat vervolgens jouw trouwjurk vermaken in ons atelier. Een aantal weken voor de bruiloft kun je bij ons terugkomen voor de laatste fitting. De trouwjurk zit meestal al direct goed en kan mee naar huis genomen worden. Wanneer dit niet het geval is, plannen wij nog een 3e fitting in.

Hoe kan ik betalen bij Modern Romance?
In de boetiek kun je de aankoop betalen met de pin of contant. Bij het bestellen van trouwjurken en sluiers wordt er 70% van het totaalbedrag betaald. Het resterende 30% van het aankoopbedrag wordt betaald op de dag dat je de trouwjurk en/of sluier mee naar huis neemt. Ook de vermaakkosten worden bij deze allerlaatste afspraak afgerekend.

Accessoires zoals oorbellen en haarsieraden worden bij aankoop volledig betaald en direct mee naar huis genomen.

Wat zijn de prijzen van de trouwjurken?
De prijzen van de trouwjurken liggen tussen €1.500 en €4.500, waarvan de meesten tussen €1.750 – €2600 liggen.

Welke maten zijn de jurken?
Onze jurken zijn in maat s t/m l, waarvan de meeste jurken in maat m zijn. Valt jouw maat hier buiten? Maak je geen zorgen. Op creatieve manieren zorgen we ervoor dat je een zo goed mogelijk beeld krijgt van hoe de jurk eruit zou zien in jouw eigen maat.

Kan ik mijn jurk in de boetiek laten vermaken?
Je kunt je trouwjurk bij ons laten vermaken door een coupeuse waar wij mee samenwerken. De vermaakkosten zijn niet inbegrepen in de prijs. De kosten voor een basisvermaak (innemen, uitleggen en lengte aanpassen) ligt tussen €200 en €350.

Waar kan ik mijn trouwjurk laten reinigen?
Wij bieden een reinigingsservice aan voor €175-€250.

Kan ik mijn trouwjurk na aankoop annuleren of retourneren?
Al onze trouwjurken zijn made-to-order. Wanneer je een trouwjurk bij Modern Romance bestelt, dan wordt de trouwjurk speciaal voor jou gemaakt. Door de aard van het product is het niet mogelijk om de bestelling te annuleren.

Kan ik accessoires terugbrengen?
Oorbellen, cups en corrigerende onderbroeken kunnen niet geretourneerd worden vanwege hygiënische redenen. Sluiers kunnen niet geretourneerd worden, omdat deze op bestelling voor onze bruiden worden gemaakt. Overige accessoires zoals haarsieraden mogen binnen 14 dagen geretourneerd worden, mits ze nog in de originele verpakking zijn.

Kan ik bij Modern Romance een trouwjurk huren?
Nee, wij verhuren geen trouwjurken.